Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Банани при вагітності: покращують настрій і рятують від печії

Банан вже багато років не вважається екзотичним фруктом для наших громадян, його охоче дають в якості прикорму маленьким дітям, вживають при захворюваннях шлунка і кишечника, не забороняють при вагітності. А чи правильно це?


Вагітність – особливий період у житті жінки. У цей момент майбутня мама починає замислюватися про правильне харчування і про те, які продукти можна вживати, а від яких краще відмовитися. Лікарі не радять під час вагітності приймати в їжу багато екзотичних фруктів, так відноситься до таких банан чи ні?...

Вконтакте Facebook Twitter Google Мій світ

Зміст:
  • Користь бананів під час вагітності
  • Шкода бананів для вагітної жінки
  • Способи вживання бананів
  • Користь бананів під час вагітності


    Банани досить давно завоювали величезну популярність у нашій країні. Ці ароматні солодкі плоди доступні круглий рік, дешеві і містять багато корисних речовин. Бананом легко можна перекусити при невеликому почуття голоду – це дуже ситний фрукт і зручний у використанні.


    Їсти банан можна в сирому вигляді, він не вимагає ніякої попередньої обробки, а в разі перекусу на вулиці банан можна спокійно з'їсти, не боячись того, що він немитий. Досить просто тримати фрукт за шкірку.

    Банан, насправді, дуже корисний фрукт. Це просто криниця вітамінів і мікроелементів! Банан містить:


    Калій. Цей мікроелемент дуже корисний для безперебійної роботи серцевого м'яза. Банан допомагає при підвищеному тиску, що дуже часто трапляється при вагітності, знімає набряки кінцівок і зменшує судоми.


    Вітамін В6. По-перше, вченими доведено, що отримання цього вітаміну в належній кількості полегшує відчуття нудоти в першому триместрі вагітності, по-друге, вітамін В6 має величезне значення при формуванні системи кровотворення майбутнього малюка. Досить з'їсти всього пару бананів в день, щоб заповнити добову потребу в цьому необхідному вітаміні.


    Вітамін С. Це вітамін, що допомагає імунній системі справлятися з інфекціями, володіє антиоксидантною дією, допомагає вагітній жінці справлятися з розтяжками, варикозним розширенням вен, кровоточивістю ясен. Майбутня мама обов'язково повинна приймати достатню кількість вітаміну С, а його якраз дуже багато в бананах.


    Залізо. Цей мікроелемент міститься в банані в малій кількості, проте, в поєднанні з попереднім вітаміном, залізо успішно засвоюється в організмі майбутньої мами.


    Фолієва кислота. Вітамін, вкрай необхідний у розвитку нервової системи дитини. Потреба в цьому виді вітамінів у вагітної жінки дуже велика, для поповнення дефіциту фолієвої кислоти варто урізноманітнити свій раціон, вживати в їжу багато зелені, салатів і, звичайно ж, бананів.


    Цинк. Теж дуже важливий і необхідний мікроелемент, що міститься в банані. Необхідний для нормального розвитку смакових рецепторів майбутнього малюка, для його нормального розвитку.


    Шлунково-кишковий тракт вагітної жінки зазнає колосальні навантаження, і часто майбутні мами скаржаться на запори, а то раптом виникає печію.


    Банан, завдяки вмісту в ньому клітковині, допомагає впоратися з затримкою стільця і налагоджує роботу кишечника.

    Допоможе він і при печії – фрукт володіє обволікаючим дією на слизову оболонку шлунку, що заспокоїть і зніме відчуття печіння.


    Крім благотворного впливу на шлунок і кишечник, банан позитивно впливає на настрій жінки в період виношування дитини. А, як відомо, настрій майбутньої матусі дуже мінливе! Вживання в їжу пари бананів в день допоможе підняти настрій, завдяки вмісту в м'якоті фрукта ендорфінів – речовин рослинного походження.


    Високий гемоглобін при вагітності, добре це чи погано? Запитаємо у доктора!


    Страх перед вагітністю: чи це нормально? І як його подолати? Читайте в цій статті.

    Шкода бананів для вагітної жінки


    Виконуючи хвалебну оду корисних речовин, що містяться в бананах, не варто забувати і про можливу шкоду, що може завдати вживання цього фрукта в їжу. Хоч і вважається банан гіпоалергенним фруктом, в будь-якому випадку не варто зловживати їм.


    Приміром, банановий коктейль з молоком, будучи смачним і поживним, вважається мегакалорийным продуктом. Ця суміш «допоможе майбутній мамі набрати велику кількість зайвих кілограмів, що не може не позначитися на здоров'я та зовнішності жінки.


    Також не варто захоплюватися зеленими бананами, в них міститься нерозчинний крохмаль, а він, у свою чергу, не зможе перетравитися в шлунку і викликає здуття кишечника і надмірне газоутворення. При купівлі недозрілого фрукта краще всього дати йому якийсь час полежати і їсти вже в стиглому вигляді, коли крохмаль перетвориться в цукор.


    Варто забути про вживання бананів жінкам, які страждають тромбофлебітом і підвищеним згортанням крові. Як вже говорилося вище, банани сприяють виведенню зайвої рідини з організму, зменшуючи набряклість, але, при цьому, підвищують густину крові, що тягне за собою ризик тромбоутворення. А це дуже небезпечно!


    Враховуючи всі фактори, слід дуже уважно ставитися до свого здоров'я, знати про можливі протипоказання і не вживати в їжу продукти, які можуть зашкодити самій собі і майбутньому малюкові.

    Способи вживання бананів


    Між іншим, банани можна з'їдати не тільки сирими. З них готують чудове ласощі, яким можна побалувати себе під час вагітності – бананові чіпси.


    Хрусткі шматочки, обсмажені в цукрі з неповторним банановим ароматом і смаком – це не тільки смачно, але і, на відміну від крохмальних картопляних чіпсів з різними шкідливими домішками в складі – корисно.


    Бананові чіпси готуються з мінімальним використанням хімікатів, тому їх можна назвати корисними. І все ж вони дуже калорійні – більше 500 калорій на 100 г продукту. Тому поласувати ними можна, але достатньо рідко.


    Банан додають у різні страви, їх смажать, з ними готують кекси, мафіни, пироги, муси і креми, желе і коктейлі, додають у фруктові салати. Способів приготування дуже багато, все залежить від смакових уподобань вагітної жінки.


    Категорії