Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Чи варто відмовлятися від дині при вагітності? Чим корисна диня?

В житті жінки якось виникає досить складний і дуже відповідальний період, який триває цілих 9 місяців, – вагітність.


В той момент, коли вона дізнається, що у неї буде дитина, жінка повністю змінюється. Вона стає схожа на «курочку-квочку», яка трясеться над своїми курчатами і нікого навіть близько не підпускає....

Вконтакте Facebook Twitter Google Мій світ

Зміст:
  • Диня і її властивості
  • Коли і як правильно їсти диню, щоб не завдати шкоди?
  • В якому вигляді ще можна вживати диню?
  • Чого треба остерігатися?

  • Кожне рішення зважується, кожне призначення доктора приймається з побоюванням, навіть на продукти харчування абсолютно змінюється погляд.


    Ставлення до їжі у вагітних завжди особливе. Передбачити смаки жінки під час вагітності просто неможливо, а вгадувати, чого їй захочеться в наступну хвилину, навіть не варто намагатися.


    Але всякий раз, коли з'являється бажання покуштувати чогось екзотичного і новенького, виникає питання, що можна, а що не можна. Особливо це стосується динь і кавунів.


    У сезон дозрівання динь, коли запах стиглого плоду так і манить до себе, перед вагітної постає питання: спробувати диню чи не варто, чи не зашкодить це дитині?

    Давайте для початку розберемося, що таке диня.

    Диня і її властивості


    Диня – це ягода, хоча деякі плутають і називають її фруктом або овочем. У дині все їстівне: і солодка м'якоть і насіння, і навіть скоринка.


    У м'якоті міститься безліч вітамінів (С, В9, бета-каротин, фолієва кислота) і мікроелементів (кремній, залізо, калій і магній). Все перераховане дуже важливо для майбутньої мами.


    Як відомо, часто вагітним призначають фолієву кислоту, а в дині її повно у самому натуральному вигляді.


    Вітамін С взагалі нікому не завадить, особливо в осінньо-зимовий період, а бета-каротин зміцнить волосся і зробить шкіру красивою, адже вагітним не тільки не забороняється, але і показано бути привабливими.


    Мікроелементи просто необхідні: кремній – для твердих тканин, шкіри, волосся, а найголовніше – нервів, великий вміст заліза допоможе боротися з недокрів'ям, а калій і магній допоможуть підтримати серцево-судинну систему.


    За своїми якостями диня – це ліки від стресу. А ще – від безсоння, втоми, дратівливості. Всі ці властивості диня має завдяки ферменту супероксиддисмутазе, який перешкоджає процесу ушкодження тканин тіла.


    Тепер можна зробити висновки: ні склад, ні властивості дині не вказують на те, що цю ягоду під час вагітності їсти не можна. Навпаки, її треба вживати.


    Але є одне невелике

    Категорії