Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Чим може бути корисний і небезпечний хрін при вагітності?

Під час вагітності смакові пристрасті будь-якої жінки здатні сильно змінитися. Саме тому вона може різко захотіти тих продуктів, до яких до моменту вагітності вона була цілком байдужа.


Майбутні мами часто хочуть з'їсти що-небудь гостре, з'являється бажання з'їсти трохи хрону. Однак можна його вживати? Адже будь-які гострі продукти в раціоні майбутніх мам вкрай небажані....

Вконтакте Facebook Twitter Google Мій світ

Зміст:
  • Загальні відомості
  • Хрін під час вагітності
  • Способи вживання
  • Запобіжні заходи
  • Загальні відомості


    Хрін – це овочева рослина. Його кореневища дуже відрізняються гострим смаком, вони часто використовуються як приправа до рибних і м'ясних страв.


    У хроні міститься велика кількість мінеральних речовин, які корисні для організму людини. Особливо вона багата натрієм, калієм, кальцієм, міддю, фосфором, а також сполуками, які містять залізо і сірка.


    До того ж, хрін може посприяти утворенню вітаміну B1 в організмі людини.

    За вмістом вітаміну С хрін здатний перевершити більшість інших овочів. Кореневища хрону, протерті через тертку, чи готовий сік можуть стати сильним протицингового засобом.


    Гарною особливістю хрону є те, що його кореневища можуть зберігатися до весни, а значить, в зимовий час він стає надійним джерелом вітаміну С, адже в цей період потреба в ньому стає особливо великою.


    За своїм достоїнствам хрін здатний легко перевершити багато овочі. Його гострий специфічний смак і запах виникає за наявності в хроні аллилового гірчичного масла, завдяки якому поліпшується апетит і виділяється більша кількість шлункового соку.


    У хроні їстівним є не тільки кореневище, але і його листя. Вони теж гострі, але їх смак не так сильно виражений. У листі хрону міститься каротин, корисний для зору.


    Крім того, у них є бактерицидні речовини, саме вони обумовлюють їх широке застосування в якості спецій під час засолювання помідорів і огірків.


    Корінь хрону часто використовується при хворобах дихальних органів, недокрів'ї, чахотке і при затримці менструацій.


    Крім того, в ньому є велика кількість фітонцидів, завдяки яким він стає відмінним засобом у випадку грипу та застуди.

    Також рослина допомагає при фізичному і розумовому виснаженні організму, так як воно надає тонізуючу і загальнозміцнюючу дію.


    Сік хрону використовується в якості зовнішнього засобу при деяких захворюваннях, серед яких стоматит, зубний біль, ревматизм, радикуліт і гнійні рани.


    Додавання хрону в раціон харчування здатне зміцнити імунітет і надати ефективне протистояння проти багатьох захворювань.


    Хрін знатний корінь. Програма

    Категорії