Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Хрещення дитини: правила та корисні поради

Є декілька груп людей. Одні щиро вірять в Бога, часто відвідують церкву і щодня моляться творцеві.


Інші належать до категорії тих, хто сумнівається – до церкви заходять по великих святах, вважаючи храм лише посередником між Богом і людиною.


До молитов ставляться без особливого ентузіазму, а саме існування Бога не вважають доведеним....

Вконтакте Facebook Twitter Google Мій світ

Зміст:
  • Навіщо хрестити дитину
  • Коли хрестити новонароджену
  • По яких днях хрестять дітей
  • Як вибрати хресних батьків
  • Як правильно хрестити дитину
  • Як правильно хрестити дитину: відео

  • Але при необхідності все ж стають істинно віруючими. Хоч і на час.


    Третя ж група вважає себе атеїстами. Молитви, церкву та інші атрибути віри не для них.


    У таких людей своя філософія, яку іноді складно зрозуміти. Але ось настає радісний мить – народження дитини.


    Ортопедичний килимок для дітей. А адже його можна не тільки купити, але і зробити своїми руками.


    Тут написано все про лікування затримки мовного розвитку у дітей.


    Непередаване щастя при погляді на маленьке диво об'єднує людей різних позицій.


    А треба малюка хрестити? І як вчинити, якщо віра для вас – щось далеке і незрозуміле?

    Навіщо хрестити дитину


    Хрещення є одним із семи таїнств церкви. Людина відроджується для вічного життя, рятуючись від гріхів.


    В цьому житті він зможе розвиватися духовно, принести себе волі творця.


    Звичайно, хрещення не є обов'язковим, особливо якщо мама з татом не вірять в Бога.


    Але якщо один з батьків все ж схильний до того, щоб малюк був охрещений, треба терміново приходити до згоди. Ні в якому разі не можна здійснювати таїнство без згоди чоловіка чи дружини.


    Багато батьки відкладають хрещення дитини до його дорослішання. Мовляв, він сам повинен вибрати, бути йому хрещеним чи ні.

    Але ви ж не чекаєте повноліття свого чада, щоб він сам вирішив, якою мовою йому говорити? Так само і з вірою батьки повинні виростити малюка у вірі і любові до Бога. А ось якщо підліток не захоче ходити в церкву, це вже його право.

    Коли хрестити новонароджену


    Якщо з малюком все гаразд, вас успішно виписали з пологового будинку, ви добре себе почуваєте, краще не відкладати і охрестити дитину на восьмий день після народження.


    Для хрещених буде послаблення – адже колисати на руках сплячий чотирикілограмовий (або менше!) грудочку простіше, ніж намагатися утримати звивається дитини у віці восьми місяців.


    Якщо на восьмий день не виходить, чекайте сорокового дня після пологів. Саме після цього моменту мама малюка вже може бути присутньою на хрещенні (над нею по закінченні обряду повинні прочитати особливу очисну молитву).


    Машинка каталка для дітей. Чи є відмінності між машинками для хлопчиків і машинками для дівчаток.


    Тут Ви знайдете докладний матеріал про дихальну гімнастику для дітей.


    Вправи для виправлення дефектів мовлення


    Хоча багато жінок про таку молитву ніколи не чули і спокійно спостерігали за таїнством хрещення своєї дитини.


    А як хрестити дитину, який змушений бути в лікарні? При певних обставинах церква дозволяє хрестити немовля і до 8-го дня.


    До них належать тяжка хвороба або загроза життю дитини. У цих випадках слід поговорити з лікарем дитини, з'ясувати, чи можна охрестити малюка в лікарні або пологовому будинку.


    Як правило, лікарі не проти, тільки вони можуть виставити свої вимоги (не діставати дитину з кювези або принести саме ламіновану іконку).

    Дуже багато дітей, похрещені в лікарні перед лицем хвороби, одужували, і виписували їх з пологового будинку повністю здоровими.


    Якщо всі «правильні» дати успішно пропущені, хрестіть, коли виходить. Адже в сучасному житті потрібно врахувати багато факторів: погоду, час доби, стан малюка, підготовленість хрещених і батьків до такого відповідального кроку.


    А вже, в якому віці хрестити дитину, через тиждень після народження або через три роки, не так важливо.

    По яких днях хрестять дітей


    Це потрібно дізнаватися в храмі.


    Якісь церкви здійснюють таїнство хрещення тільки по вихідним дням, які працюють і по буднях.


    Заодно поцікавтеся, чи є у вибраному вами храмі окрема кімната для хрещення.


    Якщо ні, краще вибрати звичайний день, щоб не стикатися з охочими поговорити з батюшкою. Але краще доглянути невелику церкву.


    Нехай там буде не таке розкішне убрання, зате вам і маляті буде спокійніше.


    В суботу або неділю доведеться дочекатися кінця служби, і лише після цього вам дозволять увійти в храм.


    Вибираючи для хрещення православний свято, будьте обережні – не у всіх церквах в ці дні хрестять дітей. Так і народу буде багато, тому по можливості відкладіть хрещення на пару деньків.

    Напевно, багато хто задається питанням: «чи Можна хрестити на Трійцю або на Великдень?». А як же бути з постом? Відповіді прості – можна. Головне, уточнити в конкретній церкви, чи зможуть там охрестити вашого малюка.

    Як вибрати хресних батьків


    Це питання не менш важливе, ніж попередні.


    Адже хрещені – це духовні наставники вашої дитини

    Категорії