Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Квашена капуста: джерело вітаміну К для майбутніх мам

Вагітна жінка повинна з особливою увагою відноситися до свого харчування, адже продукти, що потрапляють в її організм, забезпечують вітамінами і мікроелементами ще не народженого малюка, якого вона виношує.


Під час вагітності смакові переваги у багатьох вагітних змінюються, так що питання харчування стає одним з головних.


«Хочеться чогось кисленького або кисло-солодкого» такі прохання нерідко звучать з вуст майбутньої мами. А лікарські рекомендації виглядають так: це «кисленькое» має бути ще й корисним, багатим вітамінами....

Вконтакте Facebook Twitter Google Мій світ

Зміст:
  • Комора вітамінів
  • Смачно і корисно
  • Як правильно вживати квашену капусту
  • Для кого вона під забороною
  • Запобіжні заходи

  • Ось тут і настав час згадати про квашеній капусті, традиційному російською блюді. Споконвіку квашена капуста приходила на допомогу вагітним жінкам, коли їм нестерпно хотілося чого-небудь кисло-солоний.


    Якщо у звичайному житті це блюдо не входило в щоденний раціон харчування, то в стані вагітності на нього варто звернути увагу.

    Комора вітамінів


    Квашена капуста може досить довго зберігатися в холодильнику, при цьому не втрачаючи своїх корисних властивостей. За рахунок яких вітамінів і мікроелементів цей разносол вважається корисним для вагітних?


    У квашеній капусті зберігається дуже багато вітамінів, а вітаміну С у ній більше, ніж у лимонах. Майбутній мамі вітамін З потрібен для профілактики простудних захворювань, які можуть бути небезпечні під час вагітності.


    У квашеній капусті також міститься залізо і селен, необхідні для запобігання анемії.


    Фолієва кислота, що входить до складу цього разносола, корисна для мами і ще не народженого малюка, так як сприяє утворенню нових клітин.


    Завдяки вітаміну В6 капустка допомагає добре засвоюватися білку. Саме тому вона є відмінним гарніром до м'яса і риби.


    Вітамін До покращує згортання крові, що дуже актуально під час пологів, так як запобігає кровотеча.


    Іноді вагітні жінки стикаються з різкими перепадами настрою, це пов'язано зі зміною гормонального фону в організмі. Магній, що міститься в квашеній капусті, покращує стан нервової системи організму.

    Смачно і корисно


    Лікар, який веде вагітність, може порекомендувати вживати цю страву під час розвантажувальних днів, так як у квашеній капусті мало калорій і вона легко перетравлюється.

    Квашена капуста може бути відмінним профілактичним засобом під час сезону ГРВІ.


    Розсіл квашеної капусти – це старовинне народне засіб при токсикозах, його п'ють потроху, щоб поліпшити свій стан під час нападів нудоти.


    Розсіл м'якше діє на організм, ніж сама капуста, тому вводити цю страву в раціон вагітної можна саме з розсолу.


    Пара-трійка ложок квашеної капусти, з'їдених перед основним прийомом їжі, допоможуть уникнути печії.


    Нерідко вагітні жінки стикаються з такою делікатною проблемою, як запор. Квашена капуста і в цьому випадку прийде на допомогу, так як запобігає його, посилюючи перистальтику кишечника.


    lass="kc-anchor" name="kak-pravil-no-upotreblyat-kvashenuyu-kapustu">

    Як правильно вживати квашену капусту

    Якщо жінка до вагітності любила квашену капустку, то, швидше за все, під час очікування малюка її смакові переваги у цьому питанні не зміняться.


    Головне – знати міру, і не вживати занадто багато, щоб не спровокувати появу набряків. Низькокалорійна капуста стане прекрасним доповненням до легкого вечері або основною стравою під час розвантажувальних днів.

    Капусту можна полити рослинною олією (оливковою, соняшниковою), і це тільки поліпшить її смакові властивості.


    Якщо квашена капуста є новим блюдом для майбутньої мами, то вводити в раціон її слід акуратно.


    Наприклад, для початку спробувати розсіл і простежити за реакцією свого організму. Якщо все в порядку, то при бажанні капусту можна ввести в раціон харчування два-три рази в тиждень.

    Для кого вона під забороною


    Не рекомендується вводити квашену капусту в свій раціон тим вагітним жінкам, які страждають захворюваннями нирок і печінки.


    За рахунок солі, що міститься в цьому блюді, в організмі буде затримуватися рідина, що може негативно позначитися на стані жінки, з'явиться сильна набряклість.


    Якщо у вагітної є такі захворювання, як гастрит, виразкова хвороба, то цей овоч в квашеному вигляді також потрібно виключити зі свого раціону.


    Високий тиск також може служити протипоказанням для прийому разносола.

    Запобіжні заходи


    Звичайно ж, краще вибирати капусту домашньої засолювання, ніж магазинну або куплену з рук. У страві, засоленому за традиційними рецептами, містяться тільки натуральні інгредієнти: нашатковані капуста і морква, спеції і сіль.


    Іноді для додання кислинки може додаватися журавлина. Якщо є хоч найменші сумніви в якості продукту, то його, звичайно ж, є не можна.


    Незважаючи на те, що вагітним дуже частину «хочеться чогось солоненького», квашеною капустою краще не зловживати, у всьому треба знати міру.

    Традиційне російське блюдо – квашена капуста – підвищує імунітет і є прекрасним профілактичним засобом при простудних захворюваннях.


    Враховуючи той факт, що вагітним жінкам вкрай обережно варто приймати ліки, це якість квашеної капусти виходить на перше місце.


    Квашена капуста допоможе урізноманітнити раціон вагітної і завдяки великому вмісту вітамінів зміцнить імунітет і поліпшить загальний стан організму.


    Квашена капуста: як вона нас обманює програма

    Категорії