Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Приготувати кефір дитині — пів-справи, нагодувати їм — справжній подвиг

О, прекрасний, повітряний, смачний, чудовий кефір. Про корисні властивості і достоїнства цього кисломолочного продукту говорити можна багато. Цей продукт дуже корисний для дітей, але от нагодувати малюка кефіром вдається не кожній мамі. У цій статті поговоримо про те, як приготувати кефір в домашніх умовах і нагодувати їм дитину.

Смачне, білосніжне ласощі дуже корисно для малюків.

І смачно, і корисно

Ось основні з них:

  • Це джерело кальцію — матеріалу для будівництва і міцності кісток (в тому числі і зубів).
  • Кефір багатий кальцієм, який необхідний для росту зубів і кісточок крихти.
  • Це помічник у нормалізації травлення (молодий продукт допоможе при запорах, більш зрілий — при проносах).
  • Це джерело високоякісного і легко засвоюється організмом дитини білка (користь для м'язів і різних тканин).
  • Споживання кефіру гарантує швидку засвоюваність корисних речовин в організмі дитини.
  • Це чудовий захисник від шкідливих бактерій, що провокують кишкові інфекції.
  • Кисломолочні бактерії, мирно живуть в кефірі, зменшують навантаження на найвразливішим і незрілий орган — печінка дитини.
  • Здорове харчування починається з дитинства.
  • Це прекрасний збудник апетиту.
  • Комаровський про кефірі


    «Шкода від кефіру може бути в тому випадку, якщо немовля поїти (годувати) тільки їм одним» — оповідає популярний педіатр Комаровський. Відомий лікар рекомендує діткам з лакотзной недостатністю пити саме кефір тому, що в ньому не міститься того цукру, який певним чином реагує кишечник малюка при вживанні маминого молока. «Категоричних протипоказань, окрім віку до півроку і явною алергії, для вживання кисломолочних продуктів немає», — заспокоює Євген Олегович. Значить, про міф, що дітям не можна пити кефір (таке припущення висували деякі вчені), можна спокійно забути. А якщо кефір вживати можна, то з якого віку?


    Лікарі дозволяють вводити кефір в раціон малюка.

    Починаємо прикорм

    Малюкам-искусственникам і страждають рахітом або анемією лікарі рекомендують починати прикорм кисломолочними продуктами з 7 місяців. Діткам, які вживають в їжу мамине молочко — з 8-8,5 місяців.

    «Чому не раніше — обуряться деякі — адже Комаровський пропагує кефірний прикорм з півроку»? Справа в тому, що склад продукту не зовсім підходить дуже маленькому немовляті по білкового, мінерального і деяких інших компонентів. Відповідно, спочатку малюка треба адаптувати до доступних продуктів (овочі, фрукти, каші), а потім вже привчати до більш дорослої їжі. Також багато лікарі перестраховуються таким чином від прояви алергічних реакцій у дитини на казеїн (молочний білок). Ще аргумент на користь 8 місяців: до цього моменту більш-менш дозріває кишечник дитини, і, їй (дитині) набагато простіше впоратися з таким поживним і багатий корисними речовинами продуктом.


    Організм зовсім маленьких діток не готовий прийняти деякі складові кефіру.

    Скільки дати, щоб не помилитися

    З віком, начебто, все прояснили. Тепер про обсяги годування. Починаємо, як і з будь-яким іншим продуктом з мінімальних доз. Для першого прикорму буде достатньо 2-4 чайних ложок. Годуємо дитину і дивимося чи не виступає алергія. Якщо все проходить гладко, то дозу поступово збільшуємо.


    Перша порція кефіру не повинна перевищувати 2-4 чайних ложок.

    Категорії