Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Корисні властивості шипшини

Зміст:

  • Лікувальний склад шипшини
  • Лікування аптечними препаратами шипшини
  • Як самостійно заварювати шипшина
  • Рецепти заварювання чаю з шипшиною
  • Оздоровлення організму
  • Корисні властивості шипшини при лікуванні застуди
  • Лікування ангіни і грипу
  • Корисні властивості шипшини при захворюваннях ротової порожнини
  • Лікування гаймориту
  • Лікувальне застосування шипшини при гіпертонічній хворобі
  • Рецепти з шипшини при гіпотонії, зниженому тиску
  • Оздоровлення серця і судин
  • Кошти з шипшини при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки
  • Усунення шипшиною нервових розладів, депресії, безсоння
  • Поліпшення чоловічого здоров'я
  • Сорти шипшини
  • Як вирощувати шипшина
  • Збирання врожаю, заготівля на зиму
  • Протипоказання і шкоду шипшини
  • Шипшиною лікують різні захворювання. Вперше його корисні властивості описав в 4 столітті до н. е. давньогрецький природодослідник, "батько ботаніки" Теофраст. З тих пір настоєм, відваром, настоянкою, маслом шипшини підвищують розумову і фізичну здатність, зміцнюють імунітет. Рослина допомагає впоратися з застудою, захворюваннями ротової порожнини, гайморитом, нормалізує артеріальний тиск, оздоровлює серцево-судинну систему, допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, нервових розладах. Найбільш вираженими цілющими властивостями володіють шипшина коричний (травневий) і зморшкуватий. Інші сорти також застосовні для оздоровлення, але доводиться збільшувати кількість рослинної сировини.


    Лікувальний склад шипшини


    М'якоть шиповниковых плодів містить до 14% вітаміну С (аскорбінової кислоти), що на порядок більше, ніж у смородині. Вітамін С також входить до складу листя рослини. Найбільш високий його вміст у зрілих плодах, які ростуть в середній смузі та на півночі.


    Плоди містять вітаміни групи B:

  • В1 (тіамін), що визначає процеси росту і розвитку, що підтримує оптимальну роботу серця, нервової, травної системи

  • Категорії