Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Корисні властивості журавлини

Зміст:

  • Де росте журавлина
  • Користь журавлинних ягід
  • Застосування властивостей журавлини при лікуванні різних захворювань
  • Лікувальні рецепти з журавлини
  • Журавлинна маска для жирної шкіри
  • Рецепти правильної заготівлі і зберігання журавлини в домашніх умовах
  • Протипоказання журавлини
  • Для приготування журавлинного варення, морсу, начинки для пирогів традиційно використовуються ягоди. У той же час плодами і листям лікують різні захворювання. Корисні властивості журавлини застосовуються у разі застуди, для збільшення кислотності шлункового соку, поліпшення стану шкіри.


    Де росте журавлина


    З латини назва рослини перекладається кисла ягода. Стелющемуся чагарнику потрібно достатньо світла і вологи. Він утворює чотири виду і краще росте в Північній півкулі переважно на сирому ґрунті боліт. У Росії росте дрібноплідна та болотні різновиди.


    На коренях рослини живе гриб. Клітини коренів і міцелій гриба утворюють симбіоз. За допомогою грибних ниток чагарник отримує необхідні поживні речовини.


    Цвіте в червні, урожай починають збирати з вересня. Іноді ягоди знаходять навесні, але в них майже не залишається вітаміну С, хоча на смак вони солодші, ніж зібрані восени.


    Користь журавлинних ягід

    Журавлина корисна властивість підсилювати дію антибіотиків, будучи своєрідним каталізатором даних лікарських препаратів. Крім того, в плодах містяться фітонциди, антибіотики природного походження.


    Біофлавоноїди

    Журавлина корисна вмістом біофлавоноїдів, незамінною компоненті людського харчування. Вони посилюють активність ферментів, необхідних для протікання обмінних реакцій.


    Журавлинні плоди багаті антоціанами. Дана різновид біофлавоноідів не синтезується і не накопичуються в організмі, вони повинні постійно і в достатній кількості надходити з їжею. Вони ефективно знищують бактерії і допомагають імунітету. Крім того, антоціани, що містяться в журавлині, корисні властивість зміцнювати стінки капілярів, справлятися з набряками.


    Інша різновид біофлавоноїдів, проантоціаніди, уповільнює процеси старіння, знижує інтоксикацію, ефективно усуває вільні радикали.


    Кислоти

    Кислоти представлені лимонної, яблучної, бензойної, іншими різновидами.


    Бензойна кислота використовується в складі різних харчових добавок, що застосовуються для консервування продуктів. Вона пригнічує ріст плісняви, дріжджів. Її антимікробна дія проявляється тільки в кислих продуктах.


    Наявність у журавлині бензойної кислоти сприяє тривалого зберігання ягід у свіжому вигляді зі збереженням корисних властивостей.


    Вітаміни

    У зібраній восени журавлині достатньо вітаміну С (до 30мг на 100г продукту), особливо необхідної в періоди епідемій. Це прирівнює її корисні властивості за даним показником до цитрусових.


    Вітаміни групи В містяться:

  • В1, необхідний для процесів росту і розвитку, підтримки здоров'я серця, шлунка, кишечника, нервової системи

  • Категорії