Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

Користь і шкода інжиру

Виявляється, коли говорять інжир, мають на увазі не ягоди і не фрукти, а суцвіття, вкриті щільною шкіркою. Дерево, на якому вони зростають, іноді називають смоківницею або фіговим деревом. Як відомо, саме з листя фігового дерева Адам і Єва виготовили першу одяг. Користь і шкода інжиру проявляються при обачному вживанні плодів. Фігове дерево росте на узбережжі Криму, Туреччини, досягає висоти 12 метрів. Воно довгожитель, оскільки живе близько двох століть. Плоди швидко псуються, так що жителю середньої смуги вони частіше доступні в сушеному вигляді.

Чим корисний інжир свіжий

Його користь виявиться максимальною, якщо вживати у свіжому вигляді. У ньому багато вітамінів С, В, каротину, мікроелементів – калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза. Взимку корисно їсти сушені суцвіття, в них до 70% фруктози. Регулярне вживання допомагає швидко усунути інтелектуальне та фізичне перевтома. Незважаючи на високий вміст вуглеводів, калорійність продукту невелика і складає близько 50ккал на 100г, що цілком порівнянно з калорійністю яблук.


Корисні властивості сушених суцвіть

Джерело надходження інжиру в нашу країну – Греція і Туреччина. Спочатку його сушать на сонці, потім миють і обробляють для захисту від шкідників. Потім укладають в дерев'яні ящики або розфасовують в поліетиленові пакети. Перед вживанням в їжу суцвіть їх потрібно вимити, потім зрізати грубу частина, біля плодоніжки.


Користь інжиру

Вживання корисних суцвіть надає благотворний вплив на роботу травної системи. Перш за все, в них багато клітковини, необхідної для видалення з кишечника токсинів і шлаків. Кілька штук, вжитих незадовго до основного прийому їжі, стимулюють роботу травної системи і прискорюють засвоєння організмом поживних речовин. Крім того, таке харчування зміцнює і підтримує міцність кісткової тканини.


Краще всього лікуватися місячними курсами. Тобто через місяць прийому зробити місячну перерву. Таке харчування особливо необхідно представникам творчих професій – письменникам, художникам, музикантам, всім зайнятих інтелектуальною працею, оскільки воно стимулює мислення.


Ще Авіценна рекомендував вживати інжир при малярії, кору, лихоманки, пухлинних захворюваннях, при утворенні виразок, при проказі. Вважається, що продукт допомагає організму справлятися з отрутами.


Інжир корисний при лікуванні різних захворювань:
  • його застосовують при високій температурі, причому найефективніше діє відвар. Він має жарознижувальну дію, викликаючи рясне потовиділення. Для готування відвару дві столові ложки висушених суцвіть заварюють у склянці окропу. Відвар надає протибактеріальний ефект, сприяє швидкому знищенню мікробів

  • Категорії