Основні цілі роботи клубу:

1. Розвиток і збереження культурних традицій - історія роду, сім'ї; фольклорні та сімейні свята, фольклорні ігри; ремесла.
2. Інтеграція - возз'єднання сімей: сімейна творчість, сімейний туризм, сімейні проекти.
3. Ефективна взаємодія між батьками і дітьми на всіх рівнях (в т.ч. емоційному та тілесному) рівнях, вміння разом знаходити вихід зі складних ситуацій: спільні заняття рухомими іграми, фізкультурою і спортом.

У чому безсумнівна користь стручкової квасолі

Бобові дуже енергетично насичені. Не випадково в творах Джека Лондона підкорювачі Півночі їдять боби з шматками сала. При порівняно невеликій масі та обсязі така їжа допомагає відновити сили після значних фізичних навантажень. Незважаючи на високу калорійність, вона ефективна при розвантажувальних дієт і тому є одним з продуктів дієтичного харчування. У квасолі багато клітковини, що допомагає виводити з організму токсини і шлаки, стимулюючи, таким чином, діяльність кишечника. У їжу вживають стручкову квасоля і насіння, перемішуючи їх різні сорти. Регулярне вживання бобових омолоджує і продовжує життя.

Корисні речовини, що містяться в насінні і стручках квасолі

Квасоля в стручках корисна вмістом незамінних амінокислот, рослинного білка, клітковини, лимонної кислоти, вітамінів і мікроелементів: калію, заліза, фосфору, йоду, магнію, міді, натрію, цинку. На одну п'яту вона складається з рослинного білка, який за дієтичним якостям і користь здоров'ю практично повністю відповідає білку курячого яйця.


У рослині невелику кількість жирів, його насіння дві третини складаються з вуглеводів.


Квасолеві стручки містять вітаміни А, бета-каротин, В, ДО, РР, З, Тобто

  • Цинк необхідний, перш за все, чоловікам. Крім того, цинк ефективно регулює обмінні процеси, тому його також необхідно вживати жінкам.
  • Квасолеві стручки корисні високим вмістом магнію, він показаний при дратівливості, перевтомі, порушення сну, допомагає ефективно усунути депресію.
  • Рослина особливо корисно у випадку дефіциту заліза, тому його рекомендується вживати щодня для профілактики анемії.
  • У стручкової формі рослина містить трохи калію і магнію. Даних мікроелементів найбільше в зернової квасолі.


    У сирому вигляді стручки містять різні шкідливі компоненти, тому перед вживанням в їжу необхідна термічна обробка. Їх смажать, варять або смажать.


    При приготуванні різних страв для поліпшення смакових якостей страви рекомендується замочити насіння на ніч, змінивши вранці воду. Щоб не пучило, корисно приправляти їжу перцем, гірчицею, оцтом. Квасоля менш корисна, якщо вживається з м'ясом або рибою. Краще її їсти з овочами і зеленню.


    Найкорисніше вживати насіння рослини, вирощеного в екологічно сприятливих районах.


    Користь стручків квасолі для профілактики і лікування різних захворювань

    Давно була помічена користь квасолеві стручків при лікуванні шкірних захворювань. Вони особливо корисні здоров'ю волосся, нігтів, шкіри. З рослини готують різні маски, які надають омолоджуючу дію з-за високого вмісту вітамінів і мінеральних речовин.


    У народній медицині квасоля здавна застосовувалася для позбавлення від:

  • гіпертонічної хвороби

  • Категорії